Choose your screen resolution: Auto adjust 800x600 1024x768


Glanda pineala si al treilea ochi Secrete ale omenirii
Scris de admin   
Vineri, 19 Ianuarie 2018 08:54

GLANDA PINEALĂ ȘI ’’AL TREILEA OCHI’’. SECRETE ALE OMENIRII

Prof. Arjoca Mihaela

Maria Colegiul tehnic ‘’Ion Mincu” Timișoara

Rezumat: Glanda pineală reprezintă încă o necunoscută pentru umanitate.

Cuvinte cheie: epifiza, glanda pineală, conștiință, melatonină, al treilea ochi, con de brad.

Încă din antichitate se știa de existența glandei pineale (epifiza) și importanța ei în viața oamenilor. Glanda pineală este o formațiune conică din creier, responsabilă pentru secreția de melatonină, hormon ce reglează somnul și starea de veghe. Este ‘creierul endocrin’’ al ființei umane.

Aceasta glandă este de fapt portalul între lumea fizică și cea spirituală,ea putând fi activată prin metode și tehnici, care nu sunt învățate în școli.Odată activată această glandă,se pot explica fenomenele paranormale ,dispare noțiunea de timp și spațiu, iar spiritul este liber.

Există guverne și centre de cercetare care investesc foarte mulți bani pentru studierea glandei pineale. Rezultatele cercetarilor nu sunt totdeauna publice,deoarece nu se cunosc efectele asupra oamenilor ,controlul asupra minții și acțiunii colective,iar necunoscutul este înca de nepătruns pentru majoritatea.

Un individ spiritual își folosește glanda pineală ,este conștient de valoarea universală a lumii și poate accede către nemurire. Conștiința este de fapt Dumnezeul din oameni și există unele semne care dovedesc funcționarea acestei glande:

1. Presiunea din frunte – dovedește activitate. Prin glanda pineală putem primi informații dintr-o altă lume.

2. Dureri de cap inexplicabile – datorită numeroaselor informații procesate de creier într-un timp scurt.

3. Sensibilitatea la sunet – sunetele puternice sau chiar de joasă intensitate sunt asimilate de creier ,deranjând puternic sistemul emoțional al acestor oameni.

4. Sensibilitatea la lumină – lumina puternică cât și culorile aprinse,de avertizare ,devin greu de suportat.

5. Intuiție ascuțită - oamenii care beneficiază de al treilea ochi dețin o puternică intuiție. Ei pot anticipa evenimente viitoare ,pot simți diferite lucruri care nu sunt în lumea reală. Lumea din ‘’ Alt timp’’,din viitor ,informează individul sau mai bine zis îl avertizează despre anumite evenimente și acțiuni.

6. Amețelile – apar datorită energiei consumate,astfel încât organismul trebuie să se reechilibreze energetic,pentru a putea funcționa în parametrii optimi.

Așadar, folosiți-vă al treilea ochi,glanda pineală, prin credință voastră, căci veți vedea lumea nevăzută, spiritual, imaginară dacă vreți,care reprezintă veșnicia.

Iată patru moduri prin care se poate activa glanda pineala, adică epifiza care ajută la reglarea stării interioare de bine,la o bună energizare a corpului și la o odihnă mai profundă.

1. Stai la soare- Expunerea la soare stimulează glanda pineala. Orice tip de expunere la lumina, activează „al treilea ochi”, când glanda pineala începe sa secrete hormonul fericirii serotonina.

2. Dormi complet în întuneric-Un mediu întunecat asigură procesul prin care glanda pineală produce suficienta melatonină, pentru a-ți asigura un somn liniștit și profund. Este de aceea important să nu ne expunem la surse de lumina artificială înainte de a merge la culcare, lumina aceasta putând să activeze producția de serotonină și punându-ne deci organismul în stare de alertă, păcălind glanda pineală care crede că este zi și perturbându-și astfel ciclul somn/trezire.

3. Privitul soarelui la răsărit și la apus- în primele 15 minute ale răsăritului și 15 minute la apus… bucura-te de lumina vindecătoare a soarelui. Atenție! Privește spre soare DOAR CÂTEVA SECUNDE (nu iți pune în pericol vederea). Bucură-te de liniștea răsăritului și a apusului, conectează-te astfel la ritmul naturii.

4. Meditația- Meditația este folosită din vechi timpuri pentru a activa glanda pineală, pentru a inunda întreaga ființă cu o stare de liniște sș bucurie.

Simbolism

Vechile culturi se pare că aveau un respect deosebit pentru glanda pineala (al treilea ochi), căci o întâlnim în nenumărate texte, picturi şi monumente.

  • Sumerienii au făcut desene oamenilor Anunaki, care aveau în vârful coifurilor această formă, de con de brad. Simboli
  • Osiris, zeul lumii subterane, din mitologia Egipteană, este prezentat arătând cum energia kundalini se urcă spre glanda pineala, punctul de întâlnire al tuturor energiilor.
  • Zeul babilonian Thamus tine în mâna sa un con de brad.
  • Regele Tutankhanom are simbolul sarpelui kundalini pe masca funerara.
  • În Hinduism, zeiţa distrugerii si daramarii Vechiului pentru a purifica calea Noului, Shiva are părul coafat ca un con, având încolăcit în jurul gâtului un şarpe şi desenul celui de al 3 lea ochi, în mijlocul frunţii.
  • Zeul vinului, Bachus, este reprezentat ţinând în mână un sceptru ce are în vârf un con. Denumirea de “alcool” (denumit si spirt) are origine comuna cu cuvantul “spirit”, lucru deloc intamplator, deoarece consumul de alcool determina perceptia deformata a realitatii, deschiderea glandei pineale si respective schimbarea nivelului de constiinta.
  • Dionisus (Dinoysos) portarul lumii de dincolo, are în vârful lăncii tot un con.
  • În piaţa Vaticanului, în zona denumită Curtea Conului, cea mai mare statuie are forma unui con de brad. Lângă ea se află un sarcofag deschis, asemenea celui din Camera Regilor din marea piramidă. Se ştie că acesta este simbolul dispariţiei morţii şi a tranziţiei către viaţa spirituală.
  • Însuşi Papa de la Roma are în vârful sceptrului său, bineînţeles un con de brad

Simbolismul din Biblie, referitor la semnul fiarei, situat pe frunte (punctul negru), reprezintă situaţia când eşti prizonier în lumea materială, fără a avea acces la cea spirituală, adică trăieşti în întuneric, cum este cazul majorităţii oamenilor de pe Pământ.

Tot in Biblie se spune in Matei 6:22Luminătorul trupului este ochiul; de va fi ochiul tău curat, tot trupul tău va fi luminat”, pe care oamenii de știința îl interpreteaza ca un indemn la purificarea ochiului divin, al glandei pineale, pentru a avea un acces crescut la spiritualitate.

Bibliografie

[1].www.globalhealingcenter.com

[2].Dan Seracu,’’Autocontrol pentru avansati’’, 2015

[3].Scarlat Demetrescu- ‘’Din tainele vieții și ale universului’’ ,2014

[4].Claudiu Pastor- “Sănătate fizică,sănătate spirituală’’,2016

 

Revista cu ISSN

FRUMOSUL

FRUMOSUL – FENOMEN ESTETIC DE BAZÃ ŞI CATEGORIE CENTRALÃ A ESTETICII   prof. Lazar Mihaiela Liceul de Artã „Ioan Sima” Zalãu     Frumosul reprezintã un fenomen complex deosebit de fluid si prin urmare greu...

Read more

Tratarea diferentiată a elevilor in cadr…

TRATAREA DIFERENŢIATĂ A ELEVILOR ÎN CADRUL LECȚIILOR LA CICLUL PRIMAR   Prof. înv. primar Olariu Marineta Școala Gimnazială "Prof. Gheorghe Dumitreasa", Girov   Rezumat: Învăţământul diferenţiat vizează adaptarea activităţii de învăţare îndeosebi sub raportul conţinutului,...

Read more

Apprendre par le biais des jeux

APPRENDRE PAR LE BIAIS DES JEUX   Profesor limba francezã Negraia Marta Cristiana, Şcoala nr. 12 ’’Miron Costin’’ Galaţi   La compétence de communication orale peut se développer par l’intermède du jeu qui exige s’adapter...

Read more

Strategies for self assessment

STRATEGIES FOR SELF ASSESSMENT Anca Lăptucă, Colegiul Naţional "Mihai Viteazul", Ploieşti Teacher and student self-assessment as a good educational tool Self-assessment is probably an activity every thinking individual engages...

Read more

Educatia socio emotionala la varsta pres…

EDUCAŢIA SOCIO-EMOŢIONALĂ LA VÂRSTA PREŞCOLARĂ Prof. înv. preşc DAN FLORINA, Grădiniţa cu PP nr. 19 Braşov Conceptul de educaţie socială şi emoţională în contextul actual Etimologic, cuvântul „educaţie” provine din latinescul...

Read more

Evolutia fenomenului turistic pe litoral…

Evolutia fenomenului turistic pe litoralul romanesc

 EVOLUŢIA FENOMENULUI TURISTIC PE LITORALUL ROMÂNESC   Carmen Camelia Rădulescu, profesor, Grup Şcolar ,,C. A. Rosetti” Constanţa     Rezumat: Litoralul românesc al Mării Negre reprezintă o zonă de importanţă majoră pentru turismul din România....

Read more

Principiul lui Dirichlet (Principiul cut…

PRINCIPIUL LUI DIRICHLET (PRINCIPIUL CUTIEI) Prof. Hahui Maria Şcoala nr. 25, Galaţi   Principiul cutiei: ,,dacă repartizăm n+1 obiecte în n cutii atunci cel puţin doua obiecte vor fi în aceeaşi cutie”. Justificare:...

Read more

Cititi ascultand

CITIŢI ASCULTÂND   Şandor Călin Ionel, prof. limba engleză Lic. Teologic Penticostal + Col. Tehnic „Aurel Vlaicu” Baia Mare   Cărţile în general sunt prezente în viaţa fiecăruia la un moment sau altul. Cărţile audio...

Read more