|
|
Calculatorul si internetul |
Joi, 08 Octombrie 2009 18:15 |
CALCULATORUL ŞI INTERNETUL – DEPENDENŢA ÎN FOLOSUL EDUCAŢIEI
Orice pãrinte este îngrijorat de dezvoltarea si educarea copiilor lui. Dacã în urmã cu câtiva ani, televizorul era o grijã a pãrintelui din cauza programelor de care copiii deveneau dependenti, acum calculatorul si, implicit, internetul par a fi o amenintare asupra comportamentului copiilor. Programul copilului de vizionare a emisiunilor TV trebuie sã fie limitat, de asemenea trebuie controlatã de cãtre pãrinti calitatea emisiunilor sau a canalelor TV urmãrite de copii. Cu timpul, posturile de televiziunea si-au adaptat oferta si astfel au apãrut posturi cultural-educationale. Spre exemplu, Discovery sau National Geographic oferã, prin programele lor, informatii foarte interesante. Copiilor le plac aceste posturi si învatã lucruri noi si utile, pe care de multe ori nu le aflã la scoalã.
Posturile de televiziune s-au adaptat noilor cerinte educationale, iar, în ultima perioadã, au apãrut noi cãi de informare – calculatorul si internetul –, adaptate si acestea în acelasi ritm propagãrii educatiei. Oferta educationalã online este tot mai diversificatã si cuprinzãtoare, îmbinând armonios atât exercitiile suplimentare si lectura cu învãtarea calculatorului si a optiunilor internetului, cu comunicarea si dezvoltarea abilitãtilor sociale prin intermediul comunitãtilor online. Realizatorii siturilor sunt echipe de informaticieni, profesori si profesionisti implicati în educatie si creatie, oameni constienti ca utilizarea excesivã a internetului poate duce si la efecte comportamentale negative, asa încât se propun si activitãti dincolo de calculator, creative si recreative, întâlniri în care sã aparã noi informatii, dar sã se si aplice practic unele cunostinte aflate în cadrul virtual. Comunicarea virtualã se îmbunãtãteste substantial la o întâlnire realã cu persoanele din lista ta de cunoscuti pe internet, cu care deja ai împãrtãsit idei, pasiuni, vise. Formarea unor comunitati online pentru copii ce au aceleasi aspiratii creeazã spatii educationale, în care cunostintele si informatiile acumulate circulã si se dezvoltã.
Ca pãrinti, avem obligatia moralã sã oferim accesul neîngrãdit la tot ce este mai bun pentru copiii nostri. ªi acest lucru îl putem face prin directionarea lor înspre situri educationale, unde pot face exercitii suplimentare într-un alt mod decât cel traditional. Internetul este atrãgãtor pentru copii, iar pe aceste situri pot gãsi premii pentru rezultatele lor, îsi pot face prieteni noi, cu care sã descopere pasiuni comune si cu care sã concureze în obtinerea rezultatelor. ªi toate activitãtile copilului pot fi încurajate si supravegheate de pãrinti, prin accesul pãrintelui la contul copilului, unde observã ce probleme a rezolvat, unde a întâmpinat dificultãti sau cât timp a petrecut pentru dezvoltarea si perfectionarea sa.
Deschiderea spre tot ce este nou, inovator, dar în acelati timp util si educativ presupune dorinta de performantã si autodepasire. Lasã copilul tãu sã devinã cel mai bun atât la scoalã, cât si în societate.
www.notemari.ro
Articole asemanatoare mai vechi:
|
Ultima actualizare în Vineri, 26 Martie 2010 19:26 |
|
CONCURSUL NAȚIONAL “VIVA LA MUSICA” 2016
Prof. Mihaiela Lazar
Liceul de Artă “Ioan Sima” Zalău
Concursul Național “Viva la musica”, aflat la cea de-a XVIII-a ediție,... Read more
PROFESORUL - PRINCIPALUL AGENT EDUCAŢIONAL
ÎN REALIZAREA ÎNVĂŢĂMÂNTULUI DE CALITATE
Profesor Constantinescu Rozica
Liceul Tehnologic Economic ”Elina Matei Basarab” Rm. Sărat
Motto: A fi împreună este un început. A rămâne... Read more
L' ATTAQUE DU MOULIN
(fragment)
Andone Crenguța - profesor
Colegiul Tehnic de Transporturi Brașov
La nouvelle L' attaque du Moulin, publieé en 1877, s'... Read more
TUTUNUL ŞI EFECTELE FUMATULUI ASUPRA ORGANISMULUI
Prof. Camelia Veronica Cosma
Liceul de Artă ”Ioan Sima” Zalău
În societatea actuală acest viciu ”legal” este tot mai mult preferat... Read more
Regulamentul de organizare şi funcţionare a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar
Capitolul I
Dispoziţii generale
Art. 1. Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar, denumită în continuare... Read more
ÎNVĂŢĂMÂNTUL SIMULTAN ÎNTRE NECESITATE ŞI EFICIENŢĂ
Prof. Înv. Primar: Szebeni Monica - Camelia
Şcoala Gimnazială.”Sf. Andrei”Sărmaş Jud. Harghita
MOTTO:
“Sarcina conducătorului este aceea de... Read more
CREATIVITATEA LA ELEVI
Prof. Surlaru Daniela
Colegiul Agricol “Dr. C. Angelescu” Buzău
Creativitate, şcoală, cunoaştere, stimulare, capacitate creativă, învăţământ primar, învăţare creativă, cadru didactic, aptitudine, metode, educaţie, experiment formativ, activităţi extracurriculare, activităţi şcolare,... Read more
ETICA ÎN DEZBATEREA DIDACTICĂ
DE LA BANALITATE LA ARTĂ
Profesor Hrihorciuc Otilia
Liceul Tehnologic ”Ion Nistor”- Vicovu de Sus, județul Suceava
Atât dezbaterea cât și problemele de etică sunt subiecte din ce în ce... Read more
ROLUL AUTOCUNOAŞTERII
ÎN DEZVOLTAREA PERSONALĂ ŞI PROFESIONALĂ
Profesor Jianu Camelia
Colegiul tehnic Reşiţa, Caraş-Severin
Autocunoaşterea te ajută să îţi dezvolţi propriul potenţial, să identifici piedicile, dar şi resursele şi posibilităţile de realizare;…
COMUNICAREA DIDACTICĂ
prof. înv. primar Răvășel Oana – Cătălina,
Școala Gimnazială Dobrun
Comunicarea a fost definită ca o formă particulară a relaţiei de schimb între două sau mai multe persoane, două sau…
PREMISA ÎNVĂŢĂRII EXPERIENŢIALE ÎN FIZICĂ
prof. Mihaela Butoi
Colegiul Tehnic “Petru Poni” Onești
Este o mare provocare a învăţământului, a educaţiei găsirea unui ”limbaj comun”, a…
Ce teze se dau in anul scolar 2012-2013
In scurta vreme va incepe perioada tezelor din anul scolar 2012-2013. Vezi perioada de sustinere a tezelor, precum si lista disciplinelor la care…
Rezultate titularizare 2012
Afla rezultatele de la concursul pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate in unitatile de invatamant preuniversitar 2012 (rezultate titularizare 2012).
LES ARTICULATEURS DU DISCOURS
Lector univ. Ilie Minescu
Universitatea de Vest din Timisoara
La langue française est pleine de mots et de locutions qui, utilisés adéquatement, permettent d’exprimer les idées…
LES TECHNIQUES ALTERNATIVES D’EVALUATION.
LE PORTFOLIO
ILIE MINESCU
Universitatea de Vest Timişoara
Le portfolio est une méthode alternative d’évaluation qui a attiré l’attention et l’intérêt des professeurs. Il était nécessaire de trouver… REPERE ÎN SOCIALIZAREA ELEVILOR CU ADHD INCLUŞI ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL SPECIAL
Mureşan-Chira Gabriel
Prof. Educator CRDEII, Cluj-Napoca
Aria curriculară, terapie educaţională complexă şi integrată, completează programul centrat pe predare-învăţare-evaluare, desfăşurat de…
CAPITOLUL I
Dispozitii generale
Art. 1. -
(1) Coordonarea metodologica a concursului pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate in unitatile de invatamant preuniversitar de stat si particular este asigurata de Ministerul Educatiei,…
|
|