Univers de copil

A+ R A-


Placinta cu mere

 

Iata o reteta delicioasa pentru placinta cu mere, un desert pe care copiii dumneavoastra il adora. Pofta buna!

 

Ingrediente pentru aluat

700 g faina

un pahar de apa minerala/sifon

325 g ulei sau unt topit fara zer

10 g drojdie de bere

un praf se sare

 

Ingrediente pentru umplutura

2 kg mere

4 linguri de zahar

olingurita de scortisoara pisata

2-3 linguri de pesmet fin

 

Mod de preparare

Din jumatate de kilogram, 175 g ulei sau unt topit, drojdia, paharul de sifon si un praf de sare, se framanta bine un aluat obisnuit. Se da la rece si se lasa sa se odihneasca. Intre timp, restul de faina (200 g) si restul de ulei (150 g) se freaca impreuna pana ce amestecul devine spumos si are consistenta unei smantani groase.

Se reia aluatul framantat si cu un socitor bine uns cu ulei se intinde pe masa de lucru intr-o foaie subtire ca de taitei. Se unge apoi uniform cu amestecul de faina si ulei sau unt si se ruleaza cat mai strans. Sulul se aplatizeaza putin cu sucitorul. Se imparte aluatul in doua: o parte mai mare care va fi pusa pe fundul tavii si una mai mica, care va acoperi stratul de umplutura. Se da aluatul la rece.

Intre timp se pregatesc merele. Se spala, se curata de coaja, se dau pe rozatoare cu ochiuri mari. Merele rase se pun pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara. Se topesc putin, se dau deoparte si se adauga persmetul (din paine alba si bine cernuta).

Se adauga aluatul de la rece, se intinde bucata mai mare, dandu-i marimea tavii in care va fi coapta. Se unge tava cu unt, se aseaza foaia, se inteapta cu furculita din loc in loc, ca sa nu se umfle la copt. Se da la cuptor, infierbantat din timp, se se coaca pe jumatate. Se scoate si se asterne umplutura de mere. Se acopera cu o a doua foaie pe care am avut grija s-o intindem intre timp. Se da din nou prajitura la cuptor pana se coace. Se serveste amestecat cu scortisoara fin pisata.

In loc de mere se poate folosi o umplutura de branza de vaci (1 kg branza + 2-3 oua + zahar dupa gust + oaja rasa de lamaie + 250 g de stafide).

O umplutura din carne tocata pregatita ca pentru orice fel de alta placinta este de asemenea potrivita.


Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Felicitari La multi ani de Sfa…

Felicitari La multi ani de Sfantul Nicolae

Felicitari La multi ani de Sfantul Nicolae Pe 6 decembrie e ziua Sfantului Nicolae, a lui Mos Nicolae, cel ce aduce veselie si daruri din belsug. Nicolae este format din doua...

Citate maxime statusuri si mes…

Citate maxime statusuri si mesaje despre Anul Nou

Citate, maxime, statusuri si mesaje despre Anul Nou   Vrei citate, maxime, statusuri, mesaje despre Anul Nou? Vrei sa iti impresionezi prietenii? Citeste si alege citatul, maxima, statusul, mesajul cel mai frumos...

Ochelarii de la aparitie pana …

Ochelarii de la aparitie pana in zilele noastre

Ochelarii de la aparitie pana in zilele noastre Folosirea ochelarilor este necesara multor persoane, pentru obtinerea unei acuitati vizuale satisfacatoare. Acest “ajutor optic”, ca si microscopul sau aparatul de fotografiat, a...

Ghiocei quilling

Ghiocei quilling

Ghiocei quilling   Odata cu primele raze de soare isi fac aparitia, pentru a vesti venirea primaverii, ghioceii. De o frumusete si sensibilitate aparte ghioceii nu au cum sa lipseasca de Martisor...

Darurile regelui geto dac Drom…

Darurile regelui geto dac Dromihete

  Darurile regelui geto-dac Dromihete   Viteazul rege al geto-dacilor, Dromihete, isi trimisese solii la Dunare pentru a-l intampina pe regele macedonean Lisimach. Acesta se pregatea sa-si treaca numeroasa ostire peste Dunare pentru...