Univers de copil

A+ R A-


Consumul de capsuni - metoda de tratament naturist

Consumul de capsuni metoda de tratament naturistCunoscute si consumate inca din preistorie, celebritatea mediala a capsunilor a inceput in secolul al XI-lea, cand calugarii capucini preparau din ele licori diuretice si astringente.mai tarziu, in secolul al XVII-lea, celebrul scriitor francez Fontenelle, care a trait o suta de ani, isi explica neobisnuita longevitate prin consumul masiv de capsuni, ca sa nu mai vorbim de marele botanist suedez Linne, care doua secole mai tarziu sustinea ca se vindecase de guta, consumand, dimineata si seara, capsuni. Explicatia? Bogatia neobisnuita a zemoaselor fructe in albumine, fier, fosfor, siliciu si iod, in vitaminele B si C si in levuloza, un zahar natural care se asimileaza usor, fiindu-le permis si bolnavilor diabetici. Calitatile energizante si depurative ale capsunilor sunt un indemn sa le consumam – nu ca pe un desert inecat in frisca si zahar – ci ca aperitiv. Se pot manca, fara restrictii, intre 250 si 500 g pe zi. Continutul bogat in acid salicilic exercita o actiune remarcabila asupra ficatului si a vezicii biliare. Sarurile alcaline ii vindeca pe gutosi.

· Anemie, convalescenta. Consumati din abundenta capsuni, dupa ce ii lasati in prealabil sa se macereze o jumatate de ora in vin rosu. Se pot manca si zdrobiti, amestecati cu iaurt, smantana sau miere.

· Gastro-enterita cronica. Se urmeaza o cura de o luna cu 300-500 g capsuni pe zi.

· Tumori. Capsunii poseda cantitati importante de fier, magneziu, potasiu, sodiu si vitamina C. Continutul lor in siliciu, care le lipseste bolnavilor cancerosi, le poate fi de mare folos.

· Constipatie cronica, nefrita, litiaza renala si hepatica, reumatism articular, guta, intoxicatii alcoolice, tabagice, tuberculoza, varice, ateroscleroza. Se urmeaza, in asemenea cazuri, o cura de capsuni cat mai proaspeti, timp de 7-14 zile, cate 1-1.5 kg pe zi.

· Oxiuroza. Dimineata, pana la ora 12, se consuma 1 kg de capsuni, fara nimic altceva. Cura de eliminare a acestor paraziti dureaza vreme de 3-5 zile la rand si se poate asocia cu un tratament cu plante vermifuge (pelin, vetrice, cimbru).

· Intoxicatii alcoolice, intoxicatii tabagice. Se bea zilnic cate un litru de suc de capsuni obtinut prin zdrobire cu mixerul si filtrare prin tifon. Pentru efecte mai puternice si un gust mai bun, sucul proaspat se amesteca cu miere de albine. Tratamentul dureaza minimum doua saptamani si are efecte antitoxice, de regenerare si reintinerire a organismului. De asemenea, se pare ca influeanteaza extrem de favorabil chimismului creierului, fiind un real ajutor pentru depasirea dependentei.

Nu in ultimul rand, am dori sa amintim o reteta straveche, cu beneficii reale asupra starii organismului, licoarea de capsuni.

Spalati si curatati 1 kg de capsuni copti foarte bine. Adaugati 3 linguri de miere si 1 lingura de apa de menta (se pun la macerat de cu seata cateva fire de menta intr-un pahar cu apa). Treceti totul prin mixer. Se obtine un lichid spumos, adaugand cuburi de gheata. Aceasta licoare predispune la somn.


Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Braila orasul de la Dunare

Braila orasul de la Dunare

Braila - orasul de la Dunare Un evantai se deschide la Dunare acolo unde pe harti e trecut orasul Braila. Strazile orasului nasc din apa marelui fluviu si tot...

Chemarea muntelui

Chemarea muntelui

Chemarea muntelui “Mi-e dor de munti … de Caraimanul Pe veci acoperit de nori.” (St. O. Iosif) Impunator, masivul Bucegi domina tulburatoarea vale a Prahovei. Dar culmea maiestuoasa si...

La scoala planse de colorat

La scoala planse de colorat

La scoala - planse de colorat   Scoala este aceea care ne deschide orizonturile, unde invatam nu doar sa scriem, sa citim, sa socotim ci sa ne formam caracterul, sa ne definim...

Populatia ainu pieile rosii al…

Populatia ainu pieile rosii ale Japoniei

Populatia ainu - “pieile rosii” ale Japoniei Populatia ainu reprezinta, fara indoiala, o enigma care a supravietuit de multe secole in Hokkaido, insula nordica a Japoniei, supranumita pentru forma ei si...

Rata domestica

Rata domestica

Rata domestica   Rata domestica este o pasare iubitoare de apa, avand numeroase adaptari la acest mediu de viata. Ratele sunt crescute pentru carnea, ouale, fulgii si puful lor. Majoritatea ratelor au...