Choose your screen resolution: Auto adjust 800x600 1024x768


LicArt 2011
Vineri, 21 Ianuarie 2011 20:24

Clubul Nouă ne pasă! şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului   

organizează a 10-a ediţie a

Festivalului Naţional de Arte pentru Liceeni

LicArt 2011

-secţiunile poezie, fotografie şi teatru-

 

Regulament LicArt

 

La concurs pot participa doar liceeni care sunt inscrisi intr-o institutie de invatamant preuniversitar acreditata, in clasele IX-XII! 

 

 

Poezie

 

Concursul se desfasoara pe parcursul a 6 luni calendaristice: 1 octombrie 2010 - 31 martie 2011. Participantii se inscriu in concurs cu minim 3 (trei) poezii proprii! Acestea pot fi inscrise in concurs doar online pe situl www.licart.ro - Textele vor fi inscrise cu diacritice. Se accepta doar texte scrise in limba romana.

 

Atentie! Inscrierea in concurs se face astfel:

 

La inscrierea pe situl nostru www.licart.ro, dupa completarea tuturor datelor personale cerute (completate cu diacritice), vei fi considerat inscris dupa postarea unui text. Din acel moment, pentru a fi sigur ca vei intra in jurizarea finala, va trebui sa mai inscrii cel putin inca 2 texte, cate unul pe luna (calendaristica), pana la data limita 31 martie. Daca unul din textele tale va fi desemnat semifinalistul unei luni, in luna urmatoare vei avea dreptul sa postezi 2 texte. Daca intr-o luna iti vor fi desemnate 2 poezii semifinaliste, luna urmatoare vei putea posta 4 texte. 

 

Data limita de inscriere a poeziilor este 31 martie!

 

Jurizarea va avea trei etape:

 

1.                   toate textele inscrise intr-o luna (maxim un text de persoana, exceptie facand semifinalistii lunii anterioare) vor fi citite de juriul de nominalizare (format din tineri poeti, fosti castigatori ai concursului LicArt, tineri studenti la litere, profesori de limba si literatura romana si condus de directorul festivalului). Acesta va desemna textele semifinaliste ale lunii. Nu exista un numar prestabilit. Toate textele semifinaliste vor intra in selectia finala de nominalizare.

2.                   dupa incheierea inscrierilor (31 martie) toate textele semifinaliste (din cele 6 luni ale perioadei de inscriere) vor fi recitite de juriul de nominalizare. Acesta va desemna poeziile nominalizate, ai caror autori vor fi invitati la Bucuresti, la finala.

3.                   poeziile nominalizate vor fi citite de Marele Juriu (format din personalitati marcante ale literaturii si criticii literare din Romania). Acesta va stabili poeziile finaliste si, dintre acestea, poeziile care vor fi distinse cu premiile I, II si III. Toate celelelate poezii (dintre cele finaliste) vor fi considerate a fi terminat concursul la egalitate.

 

·                     Toate textele inscrise in concurs vor intra in arhiva LicArt si vor putea fi publicate, cu specificarea autorului, in paginile revistei ALTFEL sau ale altor reviste, ziare, publicatii tiparite sau electronice, situri sau portaluri de net - partenere media. Participantii isi pastreaza drepturile de autor asupra textelor. 

·                     Organizatorii isi declina responsabilitatea in cazul in care un tert preia de pe site textele in vederea folosirii lor ulterioare

·                     Un licean poate avea un singur cont pe situl licart. Cei care se vor inscrie sub nume diferite vor fi descalificati. Toti cei nominalizati vor trebui sa prezinte buletinul si carnetul de elev la Finala concursului. Orice licean care va inscrie un text ce nu-i apartine (sau care contine parti copiate) va fi descalificat din concurs.

·                     Organizatorii pot descalifica, fara preaviz, orice creatie care nu este scrisa cu diacritice sau contine greseli gramaticale sau cuvinte vulgare, triviale sau cu conotatii sexual

·                     La 3 creatii descalificate, autorul lor este scos din concursul de Poezie

·                     Organizatorii pot descalifica, fara preaviz, orice concurent care nu da dovada de bun-simt, respect si decenta in comunicarea (prin orice mijloace) cu organizatorii sau cu ceilalti concurenti.

·                     Orice licean poate participa si la sectiunea poezie si la sectiunea fotografie.

·                     Inscrierea pe site e unica pentru toate sectiunile.

·                     Nominalizatii la sectiunea poezie vor fi anuntati pe site si prin e-mail si vor fi invitati sa participe la finala Festivalului LicArt care se va desfasura la Bucuresti, in vara lui 2011. Liceenii nominalizati care nu vor fi prezenti la finala festivalului (in toate zilele acesteia si la toate activitatile organizate), nu vor putea intra in posesia cadourilor speciale si nici a premiilor in bani si obiecte, in cazul in care se vor numara printre castigatori. In acest ultim caz, vor primi diploma prin posta. Asta, desigur, daca vor anunta din timp ca nu vor putea participa la Finala.

·                     La aceasta sectiune se vor acorda premiile I, II si III.

·                     Toti liceenii nominalizati si prezenti la Bucuresti vor primi o diploma care le va atesta calitatea de nominalizat al editiei a 10-a a LicArt! Nu se dau diplome de inscriere celor care nu sunt nominalizati!

 

 

Fotografie

 

Sectiunea de fotografie are 4 categorii:

- fotografie digitala - alb-negru (desaturare completa, fara nuante de roz, bleu etc) 

- fotografie digitala – portret (doar oameni) 

- fotografie digitala - tematica diversa

- fotografie digitala - verde (culoarea predominanta sau culoarea elementului principal al fotografiei. Substratul ecologic este un avantaj)) 

 

Participantii se pot inscrie la oricare din aceste categorii (la una, doua, trei sau la toate patru) cu minim 3 (trei) fotografii pentru fiecare categorie.

 

Concursul se desfasoara pe parcursul a 6 luni calendaristice: 1 octombrie 20010 - 31 martie 2011. Participantii se inscriu in concurs cu minim 3 (trei) fotografii proprii, pentru oricare categorie! Fotografiile se pot inscrie in concurs doar pe situl www.licart.ro.  La finalul perioadei de inscriere, trebuie sa aveti cel putin 3 fotografii la categoria la care doriti sa concurati.

Pentru inscrierea pe site, fotografiile digitale (numai in format JPG) trebuie sa aiba dimensiunile urmatoare: una dintre laturi trebuie sa aiba 700 de pixeli (nici mai mult, nici mai putin). Cealalata latura poate avea orice dimensiune mai mica sau egala cu 700 de pixeli. Nicio fotografie nu trebuie sa depaseasca 200 kb. In caz contrar, nu va putea fi inscrisa.

Fotografiile nu trebuie sa aiba rama sau semnatura sau alte inscrisuri!

Fotografiile care nu respecta regulamentul vor fi descalificate din oficiu! Toate campurile datelor personale sunt obligatorii.

 

Atentie! Inscrierea in concurs se face astfel:

 

La inscrierea pe situl nostru www.licart.ro, dupa completarea tuturor datelor personale cerute (completate cu diacritice), vei fi considerat inscris dupa postarea unei fotografii. Din acel moment, pentru a fi sigur ca vei intra in jurizarea finala, va trebui sa mai inscrii cel putin 2 fotografii, cate una pe luna (calendaristica), pentru fiecare din categoriile la care doresti sa concurezi, pana la data limita 31 martie. Daca una din fotografiile tale va fi desemnata semifinalista unei luni, in luna urmatoare vei avea dreptul sa postezi 2 fotografii la categoria respectiva. Daca intr-o luna iti vor fi desemnate 2 fotografii semifinaliste, luna urmatoare vei putea posta 4 fotografii la categoria respectiva. 

 

Atentie! Dupa incheierea inscrierilor, participantii care vor fi nominalizati vor trebui sa trimita fotografiile nominalizate pe suport de hartie, in format 13x18 cm (fara rame, semnatura, dungi laterale albe sau negre), asa ca asigurati-va ca aveti fotografiile digitale (inscrise initial pe site) intr-o rezolutie suficient de mare si intr-un format clasic (dreptunghiular) pentru a le imprima in conditii optime. Jurizarea finala si stabilirea castigatorilor se va face numai pe baza fotografiilor pe suport hartie! De asemenea, fotografiile nominalizate vor trebui trimise prin mail, la rezolutie maxima, atat in forma originala – asa cum au iesit din aparat, cat si in varianta editata – asa cum au fost inscrise in concurs (dar tot la rezolutie maxima).

Atentie! Fotografiile nominalizate vor fi printate pentru expozitia de la Marea Finala, in format A3. De aceea, asigurati-va ca veti inscrie in concurs fotografii suficient de mari pentru a putea fi redate pe hartie in conditii bune. In mod normal, orice fotografie care are latura mica mai mare de 2300 px, la o rezoluite de 300 dpi.

 

Data limita de inscriere a fotografiilor este 31 martie!

 

Jurizarea va avea trei etape:

 

1.                   toate fotografiile inscrise intr-o luna (maxim o fotografie pentru fiecare categorie, de persoana, exceptie facand semifinalistii lunii anterioare) vor fi evaluate de juriul de nominalizare (format din tineri fotografi, fosti castigatori LicArt, tineri studenti la arte plastice si condus de directorul festivalului). Acesta va desemna fotografiile semifinaliste ale lunii. Nu exista un numar prestabilit. Toate fotografiile semifinaliste vor intra in selectia finala de nominalizare.

2.                   dupa incheierea inscrierilor (31 martie) toate fotografiile semifinaliste vor fi evaluate de juriul de prenominalizare. Acesta va desemna fotografiile prenominalizate care vor trebui trimise pe suport hartie, in format 13x18 cm si prin mail, la rezolutie maxima.

3.                   fotografiile prenominalizate, sosite atât pe suport hartie cât şi prin mail, vor fi evaluate de Marele Juriu, format din personalitati din domeniu, care vor stabili fotografiile nominalizate, ai caror autori vor fi invitati la Bucuresti, la Finala. Marele Juriu va alege dintre fotografiile nominalizate cele carora li se vor acorda cele 4 premii (cate unul pentru fiecare categorie). Toate celelelate fotografii (dintre cele nominalizate) vor fi considerate a fi terminat concursul la egalitate.

 

Atentie! Nu se permite inscrierea aceleiasi fotografii la mai multe sectiuni (chiar daca i-ati modificat culorile sau ati cropuit-o)!

 

Nu se permite inscrierea fotografiilor-colaj, a celor cu caracter pornografic sau care aduc atingere demnitatii si intimitatii umane.

Nu se permite inscrierea fotografiilor care prezinta atitudine de fumator, bautor de alcool sau consumator de droguri.

Vor fi descalificate fotografiile manipulate grosolan in programe de editare (desaturare sau suprasaturare partiala si selectiva, distorsionari, efecte speciale, aplicarea de filtre, texturi, bitonalitatea, alta decat alb-negru si sepia, scoaterea sau introducerea de elemente din/in fotografie, modificarea continutului cu ajutorul duplicarii de pixeli, cu Clone stamp sau Healing brush sau cu copy si paste). Au putine sanse de nominalizare fotografiile "modificate genetic", adica la care s-a umblat prea mult la levels, contrast, sharpness, saturatie (nu se poate interzice inscrierea lor pentru ca nu se pot stabili limite obiective pentru editare digitala - care trebuie efectuata cu moderatie).

 

·                     Fotografia care nu respecta regulamentul va fi descalificata si va fi stearsa de pe pagina de web, fara avertizare. Autorul ei pierde dreptul de a mai posta o fotografie in luna respectiva, la categoria respectiva. Daca ti se descalifica 3 fotografii in timpul perioadei de inscrieri, esti eliminat din sectiunea respectiva a concursului de Fotografie.

·                     Castigatorii din 2010 nu se mai pot inscrie la actuala editie LicArt. Dar, daca nu termina liceul, se vor putea inscrie in editia 2012.

·                     Toate fotografiile inscrise in concurs vor intra in arhiva LicArt si vor putea fi publicate, cu specificarea autorului, in paginile revistei ALTFEL sau ale altor reviste, ziare, publicatii tiparite sau electronice, situri sau portaluri de net - partenere media. Participantii isi pastreaza drepturile de autor asupra fotografiilor.

·                     Organizatorii isi declina responsabilitatea in cazul in care un tert preia de pe site fotografiile in vederea folosirii lor ulterioare.

·                     Un licean va avea un singur cont pe licart.ro. El se va putea inscrie la cate categorii doreste. Cei care se vor inscrie sub nume diferite vor fi descalificati. Toti cei nominalizati vor trebui sa prezinte buletinul si carnetul de elev la Finala concursului.

·                     Fotografia portret trebuie sa aiba ca subiect un om

·                     Orice licean care va inscrie o fotografie ce nu-i apartine va fi descalificat din concurs.

·                     Organizatorii pot descalifica, fara preaviz, orice concurent care nu da dovada de bun-simt, respect si decenta in comunicarea (prin orice mijloace) cu organizatorii sau cu ceilalti concurenti.

·                     Orice licean poate participa si la sectiunea poezie si la sectiunea fotografie.

·                     La aceasta sectiune se va stabili cate un castigator pentru fiecare categorie (vor fi 4 premii).

·                     Nominalizatii la sectiunea fotografie vor fi anuntati pe site si prin e-mail si vor fi invitati sa participe la finala Festivalului LicArt care se va desfasura la Bucuresti, in primavara anului 2011.

·                     Liceenii nominalizati care nu vor fi prezenti la finala festivalului (in toate zilele si la toate activitatile organizate), nu vor putea intra in posesia cadourilor speciale si nici a premiilor in bani si obiecte, in cazul in care se vor numara printre castigatori. In acest ultim caz, vor primi diploma prin posta. Asta, desigur, daca vor anunta din timp ca nu vor putea participa la Finala.

·                     Toti liceenii nominalizati si prezenti la Bucuresti vor primi o diploma care le va atesta calitatea de nominalizat al editiei a 10-a a LicArt!

·                     Nu se dau diplome de inscriere celor care nu sunt nominalizati!

 

 

Teatru

 

 

Atentie! Cu ocazia aniversarii a 10 ani de LicArt, in 2011 nu se mai percep taxe de inscriere pentru nicio trupa.

La concurs pot participa doar trupe formate exclusiv din liceeni! Un liceu poate inscrie mai multe trupe dar nici un actor nu are voie sa faca parte din mai mult de o trupa. O trupa se poate inscrie cu cel mult doua spectacole. Se pot inscrie in concurs si trupe independente (care nu sunt legate de un liceu), singura conditie fiind ca toti membrii ei sa fie liceeni.

Trupa castigatoare in 2010 nu mai poate concura in 2011!

 

Atentie! Durata unei piese trebuie sa fie intre 30 si 45 de minute!

 

Reprezentatiile sunt numai in limba romana si vor fi inregistrate de trupa respectiva pe DVD sau CD-ROM, doar in format AVI, la o calitate care sa permita vizionarea spectacolului in conditii optime de catre Juriu.
Atentie! Inscrierea si trimiterea spectacolului inregistrat se fac pana pe 31 martie (data postei). Inscrierea se face prin e-mail licart@gmail.com
. Fisa de inscriere va contine obligatoriu urmatoarele informatii:

1. Numele trupei si a liceului

2. Numele coordonatorului (telefon si e-mail)

3. Adresa liceului (telefon, e-mail)

4. Titlul si autorul piesei

5. Durata piesei

6. Roluri in ordinea intrarii in scena – interpreti (nume, prenume, telefon, e-mail)

 

Atentie! Trebuie trimise toate datele solicitate! Trebuie trecute cu acuratete rolurile (in ordinea intrarii in scena a personajelor) si interpretii acestora, cu toate datele acestora.

 

DVD-urile pe care se afla inregistrarile spectacolelor (se pot inregistra doua spectacole ale aceleiasi trupe pe un singur DVD) se vor trimite pe adresa pe care v-o vom comunica dupa inscriere. Pe DVD (CD) se vor scrie titlul piesei, numele trupei, liceul si localitatea! DVD-ul trebuie insotit de fisa de inscriere, chiar daca aceasta a fost trimisa si prin mail.

 

Atentie! Data limita de trimitere a inregistrarilor video este 31 martie!

 

Jurizarea va avea doua etape:

1.                  Preselectia va fi realizata de un juriu format din aproximativ 20 de liceeni pasionati de teatru (neimplicati ca si concurenti in Festival), studenti la facultati cu specific umanist (teatrologie, regie teatru, actorie), finalistii editiilor anterioare ale concursului, tineri specialisti in domeniu (profesori, jurnalisti, regizori). Acest juriu va stabili cele 3 trupe finaliste, care vor fi invitate la Bucuresti, la Marea Finala, care va avea loc in vara anului 2011.

2.                  Cele trei trupe finaliste vor juca pe scena Finalei, in fata unui Mare Juriu, format din personalitati ale vietii teatrale (actori, regizori, critici). Marele Juriu va stabili Cea mai buna trupa, castigatoare a Marelui Premiu.

 

Criterii de jurizare pentru preselectie:

- omogenitatea trupei

- talentul actoricesc

- stapanirea limbajului scenic

- armonizarea interpretarii actorilor

Atentie! Vor primi puncte suplimentare trupele care abordeaza texte romanesti contemporane. Alte puncte suplimentare se pot obtine daca textul ales reflecta universul si problematica tinerilor de astazi!

 

Trupa (trupele) invitata la finala, care nu poate fi prezenta, va fi descalificata si locul ei va fi luat de urmatoarea clasata in urma jurizarii de preselectie.

 

Pentru toti liceenii nominalizati si invitati la Bucuresti, la Marea Finala, SCOP si Ministerul Educatiei vor incerca sa acopere cea mai mare parte a cheltuielilor legate de deplasare, cazare si mancare. Nominalizatii ar putea fi, totusi, solicitati sa contribuie cu o suma modica la aceste cheltuieli, in conditiile in care bugetul festivalului (format din fonduri proprii, donatii, sponsorizari si taxa de participare) nu acopera in mod eficient cheltuielile, in ordinea prioritatilor (care sunt in ordine premii, organizare, cazare si masa nominalizatilor)

 

Atentie! Inscrierea in concurs reprezinta o dovada a acceptarii regulamentului festivalului si asumarea obligativitatii respectarii lui!

 

Pentru orice detalii legate de Festival, căutaţi-ne pe mail: licart@gmail.com sau vizitaţi situl nostru. www.licart.ro.

 

 

Radu Herjeu

Director Festival LicArt

 

Ultima actualizare în Miercuri, 26 Ianuarie 2011 16:29
 

Revista cu ISSN

Rolul noilor tehnologii informationale a…

ROLUL NOILOR TEHNOLOGII INFORMAŢIONALE ASUPRA PROCESELOR EDUCAŢIONALE   Prof. Răzvan Diaconu-Popovici   Societatea contemporană a fost caracterizată ca o lume digitală sau o reţea în care noile tehnologii mass-media sunt vectori de dezvoltare socială...

Read more

Constituire corpul national de experti i…

Constituirea corpului national de experti in management educational seria 5   Se organizează şi cea de-a cincea serie pentru concursul de selecţie a cadrelor didactice pentru constituirea Corpului National de Experţi în...

Read more

Lipovenii din cartierul Pisc Braila

LIPOVENII DIN CARTIERUL PISC – BRĂILA Gheorghe Leonard Marian – Profesor de Istorie Colegiul Economic “Ion Ghica” Brăila Rezumat: Articolul de față încearcă să aducă în atenția cititorilor o...

Read more

Planetele Sistemului Solar

Planetele Sistemului Solar

Planetele Sistemului Solar     Cele noua planete ale Sistemului Solar au foarte multe aspecte in comun. Toate au orbita eliptica in jurul Soarelui si toate au luat nastere din praful si gazele...

Read more

O experienta Comenius mobilitati individ…

O EXERIENȚĂ! BATH-MAREA BRITANIE (COMENIUS-MOBILITĂȚI INDIVIDUALE)   Profesor pentru învățământul primar, Daniela Popescu, Școala Gimnazială ,,Leonardo da Vinci”, București, sector 3   MAREA BRITANIE! ANGLIA! Când spui aceste cuvinte îți apare în minte Londra cu Big...

Read more

Plan cadru pentru clasa pregatitoare ord…

Ordinul 5755 din 17 septembrie 2012 (Ordinul 5755/2012) Plan cadru pentru clasa pregatitoare   Afla ordinul privind aprobarea planurilor-cadru pentru invatamantul primar, ciclul achizitiilor fundamentale clasa pregatitoare, invatamant special, publicat in Monitorul Oficial...

Read more

Spune Nu drogurilor - tipuri de droguri …

11. Solvenţi   În anii 50, inhalarea de cleiuri a fost larg răspândită în rândul adolescenţilor americani şi suedezi. Adezivii care conţin toluol şi solvenţi volatili erau picuraţi pe batiste (care...

Read more

Greseli frecvente si corectarea lor la n…

GREŞELI FRECVENTE ȘI CORECTAREA LOR LA NIVEL MORFOSINTACTIC Prof. Gramnea Mimi Colegiul Național „Emil Racoviță” Printre greşelile frecvente făcute de elevii de gimnaziu în corelarea funcțiilor cu anumite cazuri morfologice,...

Read more