Univers de copil

A+ R A-


Cura de slabire si sfaturi pentru obezi

Pentru persoanele prea grase, obese, a slabi nu este numai o chestiune de estetica, ci o necesitate vitala. Obezii, in ciuda aspectului lor infloritor si destul de des invidiat, patimesc mult din cauza maselor de grasime care le sugruma organele interne, impiedicandu-le buna functionare.

Sanatatea de fier a persoanelor grase este o iluzie. Inima lor nu se poate contracta in voie, ficatul lor infiltrate cu grasime functioneaza rau, se simt greoi, obositi, de multe ori deprimati. Obezitatea este o boala, iata ce nu trebuie uitat si ceea tocmai persoanele interesate in cauza uita adesea.

Deci, regimul pe care trebuie sa-l urmeze un obez trebuie sa fie chibzuit. Unul din acestea, din cele “en vogue” este cel preconizat de d-nul Marcel Lubbe. Cura obezitatii, considera acesta, trebuie impartita in doua perioade:

· prima perioada e de regim foarte redus, cu o doza mare de albumina.

In timpul primei perioade individual sufera pierderi de azot.

· a doua perioada e vorba de repararea pierderilor azotate si continua a slabi, dar mai incet decat la inceput.

Trecem de la orima la a doua perioada cand individual a atins aproape greutatea pe care ne-o propulseaza sa o atingem.

Si pentru ca a venit vorba de greutate, trebuie sa aratam ca, in general, trei grade de obezitate:

· gradul I de la 90-100 kg;

· gradul II de la 150-175 kg;

· gradul III de la 200 kg in sus.

Deci, prin cura de slabire, aceste cifre trebuie reduse pana la normal.

In ce priveste compozitia regimului, se vor prefer totdeauna alimentele voluminoase, dar putin hranitoare, cum ar fi legumele verzi, salatele, fructele de toate felurile, ridichile, rosiile, telina, castravetii. Sa nu se abuzeze de otet! Spunem aceasta pentru ca stim ca multe persoane si mai ales femeile, se imbineaza, pentru a slabi mai repede, cu otet. Otetul slabeste, intr-adevar, dar provoaca depresia. Nemaiputand manca, slabirea vine bineinteles de la sine, dar cu pretul sanatatii. Carnea este permisa, insa in cantitate foarte mica, cam vreo 60 grame, cantarita in stare cruda.

Painea nu este permisa decat prajita. Vinul insa va fi suprimat cu desavarsire, deoarece este o bautura alcoolica care produce foarte multe calorii.

Este interesant de stiut de altfel ca unul din cei mai mari dieticieni ai Germaniei, prof. Oertel, nu numai ca suprima bauturile alcoolice, dar reducea la minimum orice bautura, chiar apa. “Cine bea putin, mananca putin!”, zicea el. Metoda sad a intr-adevar rezultate excelente, numai ca reducerea apei poate da nastere la acumularea de acid uric in organism, la uricemie. Cel mai bun lucru in ce priveste bautul apei este sa se urmeze sfaturile profesorului Schweninger, care recomanda sa se bea intre mese, chiar in cantitate mare, cu conditia insa ca sa fie la 3 ore dupa masa si de preferinta bauturi calde.


Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

La tarmul Marii Negre

La tarmul Marii Negre

La tarmul Marii Negre Va oferim spre lectura poezia “Tarmul marii”. La o margine de tara Unde ape mugitoare Inspumeaza sub faleze Sa dea florilor...

Avionul din hartie si creion

Avionul din hartie si creion

Avionul din hartie si creion Va oferim spre lectura poezia “Avionul” scrisa de George Zarafu. Un dreptunghi Dar nu prea mare Se asaza in picioare, Iar pe el apoi plasez, Lateral, cate-un trapez, -

Povestea unui om lenes de Ion …

Povestea unui om lenes de Ion Creanga

Povestea unui om lenes de Ion Creanga Va oferim spre lectura “Povestea unui om lenes”, scrisa de scriitorul roman Ion Creanga. Aceasta povestire a fost publicata pentru prima data in revista...

Felicitari cu Mos Craciun de c…

Felicitari cu Mos Craciun de colorat

Felicitari cu Mos Craciun de colorat                                  In asteptarea lui Mos Craciun puteti realiza pentru cei dragi niste felicitari foarte speciale. Aceste felicitari il surprind pe Mos Craciun in diferite ipostaze:...

Zana Toamna poezie

Zana Toamna poezie

Zana Toamna - poezie   Chiar daca afara ploua Iar castanii frunza-si lasa Toamna Mult ni-e draga Noua, Ca-i bogata si frumoasa.