Univers de copil

A+ R A-


Cum prevenim toxiinfectiile alimentare de vara la copii

Vara aduce pe langa vacanta, excursii, relaxare si anumite probleme medicale pe care este bine sa le stim si sa le prevenim. In special in cazul copiilor trebuie sa fim foarte atenti pentru a preveni toxiinfectiile alimentare, deoarece acestea pot produce o deshidratare severa a organismului copiilor si in cazuri mai grave internarea acestora.

Informatii detaliate despre aceasta afectiune puteti afla citind articolul Toxiinfectiile alimentare.

Avand in vedere ca toxiifectiile apar ca urmare a consumului de alimente contaminate cu bacterii si paraziti, in special vara trebuie sa fim foarte atenti sa spalam bine alimentele, sa le depozitam si sa le gatim corect. Verificati de asemenea ca produsele ca nu fie stricate avand in vedere gradul de perisabilitate mai ridicat in perioada verii.

Alimentele vor fi pastrate in frigider, in recipiente separate. Verificati ca frigiderul sa fie curat, in permanenta rece si sa nu existe scurgeri.

Evitati sa lasati mancarea o perioada mai lunga de timp la lumina soarelui.

Pentru cumparaturi alegeti locurile sigure, unde stiti ca produsele sunt proaspete si verificati termenul de expirare al acestora.

Aveti grija de unde consumati apa! Chiar daca sunteti in vacanta nu consumati apa decat din locurile special amenajate si de unde sunteti singuri ca apa este potabila. Apa imbuteliata este de asemenea o solutie sigura.

Bebelusii si copii sunt mult mai afectati de aceste probleme digestive deoarece sistemul imunitar al acestora nu este inca deplin dezvoltat si nu pot lupta impotriva unor astfel de infectii. Verificati cu mare atentie tot ceea ce acestia consuma in timpul verii! Fiti de asemenea foarte atenti la igiena! Trebuie ca inainte de masa sa-i invatati pe copii sa se spele foarte bine pe maini cu apa calduta si sapun. Prosoapele trebuie sa fie foarte curate. In general, trebuie respectate cu strictete regulile elementare de igiena!

Daca totusi se intampla ca micutii dumneavoastra sa aiba o toxiinfectie alimentara este indicat sa va prezentati la medic in conditiile in care apar urmatoarele simptome: greata, episoade frecvente de voma sau voma cu sange, diaree severa care dureaza mai mult de 3 zile, dureri abdominale puternice, dureri si slabiciune musculara, febra mai mare de 38º C, deshidratare. Medicul este cel care va stii cel mai bine cum sa actioneze ca in cel mai scurt timp copilul sa se faca bine. Trebuie sa mai stiti ca simptomele asociate unei toxiinfectii alimentare dureaza intre cateva zile si chiar cateva saptamani.

Sa aveti o vara frumoasa si lipsita de incidente!


Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Examenul de logica poezie Ana …

Examenul de logica poezie Ana Blandiana

Examenul de logica - poezie Ana Blandiana   Va oferim spre lectura poezia „Examenul de logica” scrisa de Ana Blandiana.   Imi pare rau ca trebuie sa zic, Fara nici un fel de elogii, ca Ieri...

Viata in conditii extreme

Viata in conditii extreme

Viata in conditii extreme In general, viul pretinde oxigen, o temperatura optima, o presiune de 1-1,5 atmosfere, o anumita aciditate, apa si substante hranitoare. Dar viata exista si spre extreme. De...

Iisus in Gradina Maslinilor

Iisus in Gradina Maslinilor

Iisus in Gradina Maslinilor Va oferim spre lectrua povestea dupa H. Kautz, “Iisus in Gradina Maslinilor”. Era o seara intunecata si framantata de furtuna. Afara, la marginea orasului Ierusalim se afla o...

Sfaturi pentru cei ce vor sa a…

Sfaturi pentru cei ce vor sa adopte un animal

Sfaturi pentru cei ce vor sa adopte un animal Daca vreti sa va “legati” de un animal, oricare ar fi el, daca vreti sa-l tineti in viata dvs., trebuie...

Fabula de Lope de Vega Pisica …

Fabula de Lope de Vega Pisica si clopotelul

Fabulă de Lope de Vega - Pisica şi clopoţelul   La un consiliu, neamul şoricesc, Spre a scăpa de groaznica pisică, A discutat, aşa cum e firesc, Cu multă pasiune, fără frică.