Univers de copil

A+ R A-


Cum iti recapeti silueta dupa nastere

Cum iti recapeti silueta dupa nastere“Cum poti sa iti recapeti silueta dupa nastere?” e o intrebare ce macina multe mamici. Evident, o sarcina aduce cu sine schimbarea stilului de viata, provocand modificari asupra organismului. Proaspata mamica resimte toate aceste lucruri intr-un mod destul de dur. Vorbim despre acumularea de kilograme in plus, latirea soldurilor, slabirea musculaturii abdominale, ingrosarea taliei. Sunt lucruri normale dupa o sarcina, insa acceptate cu greutate de proaspata mamica. Dar, cu rabdare, incredere si perseverenta acestea isi pot recapata silueta avuta inainte de nastere. In acest sens, dorim sa va punem la dispozitie cateva sfaturi.

Cel mai tentant e sa urmati o cura de slabire, insa atentie mare, acest lucru este posibil doar dupa alaptare. De ce? E simplu, o cura de slabire in perioada de alaptare dauneaza atat bebelusului, cat si mamicii. In perioada alaptarii mamica are nevoie de pana la 2000 de calorii pe zi, avand in vedere faptul ca aceasta pierde circa 1500 calorii pentru producerea unui litru de lapte matern. Cum e si firesc, nutrientii laptelui sunt luati din organismul mamicii. Recurgand in aceasta perioada la un regim alimentar si o cura de slabire, mamica nu face altceva decat sa priveze bebelusul de nutrienti, riscand chiar intreruperea productiei de lapte si aparitia unor probleme de sanatate.

O mare parte din kilogramele acumulate in timpul sarcinii le veti pierde imediat dupa sarcina, odata cu sosirea copilasului pe lume, odata cu eliminarea placentei si a lichidului amniotic. In mod normal, odata cu sarcina, ati acumulat 10-20 kg. De acestea puteti scapa, insa e nevoie de rabdare si timp. Totul se desfasoara in timp, pe parcursul a 3-4 luni de zile. Stim ca nerabdarea e mare, insa trebuie sa fiti constiente ca nu puteti da jos intr-un interval scurt de timp ceea ce ati acumulat in decursul celor 9 luni de sarcina.

Adoptati un mod de slabire eficient, extins in timp. Incet-incet veti scapa de kilogramele in plus. Deci, actionati cu calm si cu rabdare, adoptand o dieta alimentara sanatoasa. Nu recurgeti la un regim alimentar drastic, nu va infometati si nu incercati sa pierdeti rapid kilogramele in plus. Acestea nu fac altceva decat sa agraveze situatia, ducand la anemii, ameteli, oboseala, vergeturi si multe alte probleme. Mancati cat mai sanatos si echilibrat. Cel mai bine e sa scapati de circa 2 kg pe luna.

Nu in ultimul rand, nu uitati de practicarea unor exercitii fizice in mod regulat. La inceput, corpul mamicii e slabit, iar bebelusul are nevoie de atentie mai tot timpul, dar asta nu va impiedica sa practicati cateva miscari simple si usoare, la brate si la picioare. De asemenea, puteti recurge la plimbari pe jos. Toate acestea vor produce relaxare si chiar pierdere in greutate. Cu timpul, veti prinde putere si puteti incepe sa alergati, sa mergeti cu bicicleta, sa innotati si chiar sa faceti exercitii de aerobit. Nu uitati ca accentul cade pe durata exercitiilor, nu  pe intensitatea lor.

Daca in perioada sarcinii exista nevoia de consum zilnic pentru 2200-2300 calorii, in perioada post-natala e necesar sa reduci numarul acestora la 1600-1900 calorii. Regulile alimentare se pastreaza, doar ca pentru asigurarea necesarului de calciu, meniul va include lactate (lapte degresat, iaurt, branzeturi), fructe si legume proaspete (consumate natural sau in salate), fructe si legume uscate (fasole, mazare, linte, fistic, seminte, miez de nuca) sau fierte (supe, garnituri, compoturi). Pe langa acestea, pentru asigurarea de fibre si vitamine din complexul B, vor fi incluse in consum cereale integrale, precum si carne slaba (pasare, vita, peste) - fiarta sau la gratar.

Zilnic ar trebui sa consumati ½ litru lapte, ½ kg fructe si legume si 200 g carne slaba. Renuntati la prajeli, mancaruri grase, bauturi carbogazoase, tutun, bauturi pe baza de alcool.

Atentie la felul si cantitatea de mancare consumata, dar si la orarul meselor. Nu mancati in picioare si pe fuga, mestecati bine si evitati elimentele nesanatoase. Important e sa nu resimtiti nicicand starea de foame, iar acest lucru se obtine mancand putin si des. Bine ar fi sa mancati de trei ori pe zi, iar cea mai consistenta masa sa fie micul dejun. Evitati sa mancati dupa ora 19.

Sanatate maxima si recuperarea siluetei in mod natural si cat mai firesc.

Masa lui Traian

Masa lui Traian

Masa lui Traian Va oferim spre lectura poezia “Masa lui Traian”, scrisa de Cicerone Theodorescu si inclusa in volumul "De bello dacico". Popas. Pe-o inaltime. ...

Horoscopul dragostei pentru lu…

Horoscopul dragostei pentru luna august 2015

Horoscopul dragostei pentru luna august 2015 Afla horoscopul dragostei pentru luna august 2015. Afla ce va prezic astrele in plan sentimental. Citeste si articolul Horoscop august 2015...

Portrete de Jules Renard

Portrete de Jules Renard

Portrete de Jules Renard Fluturele Aceasta scrisorica de dragoste impaturita in doua cauta adresa unei flori. Libelula Isi ingrijeste oftalmia. De la un capat la celalalt al raului nu face decat sa-si inmoaie mereu...

Exercitii de gimnastica pentru…

Exercitii de gimnastica pentru bebelusi

Exercitii de gimnastica pentru bebelusi Exercitiile de gimnastica pe care le recomandam pentru bebelusi si sugarii sanatosi vor fi efectuate de mama sau de persoana care ingrijeste bebelusul/sugarul, respectand aceeasi secventa....

Refugiile unei vieti neimplini…

Refugiile unei vieti neimplinite in familie

Refugiile unei vieti neimplinite in familie Stresul informational si tensional la care este supus un om obisnuit, casatorit (de obicei parinte), in conditiile unui trai a carui precaritate materiala este o...