Univers de copil

A+ R A-


Ceasul desteptator

Va oferim spre lectura povestea “Desteptatorul” scrisa de Anca Marinescu. Ilustratia apartine lui Pompiliu Dumitrescu.

Pentru prima data, Horia a ramas singur in casa. Nerabdator si totodata plin de sine, Horia se indreapta spre desteptator … Acum e acum! De cand doreste sa se joace cu ceasul, sa-l puna sa sune la ce ora vrea el!

Bucuros, baiatul intinde mana, dar degetele nu reusesc sa cuprinda bine ceasul care aluneca si cade. Se aude un zgomot puternic, geamul ceasului se tranforma in cioburi marunte, iar tic-tac-ul fascinant amuteste.

Pe Horia il trec naduselile … Ce-i va spune mamei?

Sa-i spuna ca pisica e de vina, ca ea a sarit pe masuta si l-a trantit? Sa-i spua ca el habar n-are cine l-a spart?

- Uf, ce nenorocire! se caina vaiatul si se uita pe fereastra, sa vada dcca nu vine mama.

Afara, soarele se juca bucuros prin crengile caisului inmugurit. “Degeaba, daca desteptatorul e stricat!” isi spune baiatul.

Itr-un tarziu, usa se deschide si intra mama, dar el nu se mai bucura de venirea ei, ca in alte dati.

Horia se apleaca si ia ceasul. Mainile lui mici, tremuratoare, abia reusesc sa-l cuprinda. Cu ochii plini de lacrimi, rosteste printre suspine aratandu-i mamei desteptatorul:

- N-am vrut, mamico, iarta-ma!

Dar – minune – mama nu se supara. Il ia in brate, cu desteptator cu tot, si-l mangaie pe crestet.

Copilul ei spune adevarul, nu minte … Acesta e lucrul cel mai important! Cu mult mai de pret decat ceasornicul, decat orice pe lume …


Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

De la miscarea informala la cl…

De la miscarea informala la claritatea primului gand

De la miscarea informala la claritatea primului gand Suntem inclinati sa consideram ca miscarea corpului sau a segmentelor reprezinta acte comportamentale necesare adaptarii si integrarii in viata si societate.

Scurt istoric al sarutului

Scurt istoric al sarutului

Scurt istoric al sarutului Sarutul nu dateaza de cand omenirea, el a fost “inventat” in urma cu cateva mii de ani, cand, de la caz la caz, a simbolizat fie o...

Felicitari Sfintii Mihail si G…

Felicitari Sfintii Mihail si Gavriil animate

Felicitari Sfintii Mihail si Gavriil animate    Pe 8 noiembrie sarbatorim ziua Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil. Fiti alaturi de familie, prieteni si cei cunoscuti, de toti cei care poarta aceste nume...

Smardarul sau bujorul de munte

Smardarul sau bujorul de munte

Smardarul sau bujorul de munte Smardarul (Rhododendron kotschyi) este un arbust decorativ al zonelor alpine, inalt de cel mult 50 m. Se mai numeste, in denumirea populara, bujor de munte, trandafir...

Sfantul Nicolae planse de colo…

Sfantul Nicolae planse de colorat

Sfantul Nicolae - planse de colorat   Sfantul Ierarh Nicolae este cunoscut si cinstit nu numai in Biserica ortodoxa, ci chiar in intreaga lume crestina. Despre viata sa sunt cunoscute putin date...